maandag 8 september 2014

Around the World Bloghop

Vandaag is het mijn beurt om iets te vertellen in de bloghop
"Artist Around the World"
In deze bloghop laten creatievelingen over de hele wereld zien wie ze zijn en wat ze maken.

Lydia heeft mij gevraagd om mee te doen. Ik heb Lydia leren kennen via het DT van het PanpastelBNLblog. En doordat ik m'n eigen (web)winkel ben begonnen, hebben we ook in levende lijve met elkaar kennis gemaakt.Vandaag mijn beurt dus om de 4 vragen voor jullie te beantwoorden.

1) Hoe werkt mijn creatieve proces??
Tja, hoe werkt mijn creatieve proces? Eigenlijk zie ik het niet als een proces.
Meestal gaat het heel geleidelijk, begin ik met een achtergrond(bijvoorbeeld omdat ik een techniek wil uitproberen) of juist met 1 bepaalde stempel, omdat ik die zo mooi vind. En dan komt er langzaam maar zeker meer bij. 
Ik stop als ik het mooi vind.
Ik kan soms heel veel materiaal gebruiken en een druk geheel creëren, maar ook clean and simple vind ik erg leuk en een uitdaging om te maken. Zo blijft het lekker afwisselend, wat voor mij een prima mix is.2)Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen op het gebied van stempelen en mixed media?
Zelf vind ik niet dat mijn werk veel verschilt van anderen die met mixed media en stempelen bezig zijn. Ik laat me ook heel erg inspireren door al het creatieve wat er op het wereld wijde web voorbij komt. Een aantal favoriete creatieve sites en blogs inspireren me het meest en daar ga ik dan ook elke week wel even een kijkje nemen. Wanneer ik een nieuw materiaal voorbij zie komen en ik vind dat wat er mee gedaan wordt mooi om te zien, dan wil ik het ook zo snel mogelijk uitproberen om te ontdekken of het me ligt. Dat is oa. jaren terug gebeurd met distressinkt toen ik dat eenmaal in m'n handen had gehad was ik verkocht! En zo is het ook gegaan met Panpastels een paar jaar geleden en Bistre, dit voorjaar.
3)Waar ben ik op dit moment mee bezig??

Afgelopen tijd weer eens lekker bezig geweest in mijn Art Journal. Hier neem ik eigenlijk te weinig tijd voor, maar soms MOET ik er echt even in kliederen, omdat ik dan echt zin in vieze vingers heb ;-) Verder ben ik bezig met de voorbereidingen voor de Demomiddag van as. woensdag 10 september. Hiervoor nog een aantal voorbeeldkaarten en werkstukjes gemaakt, met allerlei materialen van Panpastels, Megaflakes tot Inkt etc. Ook liggen er een paar projectjes voor workshops te wachten op afwerking, zodat ik de cursisten weer nieuwe cursussen kan aanbieden. En natuurlijk begint het zo rond deze tijd van het jaar ook weer te kriebelen om met de kerstkaarten te beginnen.
4)Waarom doe je wat je doet??
Bovenal omdat het zo leuk en afwisselend is om bezig te zijn met alle materialen in de Mixed Media en binnen het stempelen. Het verveeld echt nooit.
Mijn schoonzus is de "aanstichtster" van mijn stempelverslaving ;-) Zij bracht me in 2005 in aanraking met scrappen en daarbij gebruikte ze stempels. Voor de kerst maakten we samen kerstkaarten met stempels(penny black muisjes) Toen was ik verkocht en ben gaan zoeken wat ik over stempelen kon vinden op internet. Zodoende kwam ik er achter dat er nog veel meer mogelijk was op stempelgebied en het echt niet allemaal zo zoet hoefde te zijn en er ook zgn. ARTstempels waren. Ik hoorde van het ArtSpecially Stempelevent(dat toen nog gehouden werd in Nuland)  daar ben ik naar toe gegaan op zondag en er ging een wereld voor me open. Natuurlijk begin je voorzichtig met de aanschaf van materialen en stempels(want ja...je weet natuurlijk maar nooit of je het volgende jaar nog wel zo verslaafd aan stempelen bent) Maar de verslaving werd alleen maar groter en breder. En nu vind ik het de allerleukste vrijetijdsbesteding dat er is. En niet alleen mijn vrije tijd besteed ik er aan, want sinds afgelopen oktober heb ik van mijn hobby ook mijn werk kunnen maken met een eigen (web)winkel: www.leukestempels.nl. Omdat het zo ontzettend leuk is om je hobby met andere mensen te delen en om andere mensen met deze hobby kennis te laten maken.


Zelf heb ik helaas geen dames kunnen vinden aan wie ik het stokje door heb kunnen geven. Maar ik hoop wel dat ik jullie een leuk inkijkje in mijn creatieve wereld heb gegeven.


Groetjes,
Hella


4 opmerkingen:

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een leuke blogpost Hella...en mooi om te lezen hoe het stempelen voor jou ook zoveel betekent.
Je hebt prachtige voorbeelden bij je verhaal gezet!
Hartelijke groet, Alie :-)

Anneke zei

Leuk om meer over jou te lezen. Mooi werk laat je zien.
Ik had het plan om woensdag te komen maar er is helaas wat tussen gekomen. Heel veel plezier groetjes Anneke.

Alida zei

leuk om te lezen, ik zie je vast woensdag nog wel even.

Alida zei

leuk om te lezen, ik zie je vast woensdag nog wel even.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...